Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος

Alternative Investments Head

Ο Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος εργάζεται ως Alternative Investments Head στην Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, στο  δυναμικό της οποίας εντάχθηκε το 2024. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων, της Έρευνας Μετοχών και των Σχέσεων με Επενδυτές. 

Προηγουμένως εργάστηκε ως Αναλυτής Μετοχών για λογαριασμό διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα (2012-2015 και 2018-2023), με αντικείμενο ελληνικούς και ξένους μετοχικούς τίτλους. 
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 στην έρευνα επί ελληνικών μετοχών σε ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες για λογαριασμό διεθνών θεσμικών χαρτοφυλακίων, με ειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες και κυκλικούς κλάδους υποδομών και ενέργειας, παραμένοντας στον χώρο συνολικά 10 έτη. Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλους Επικεφαλής Σχέσεων με Επενδυτές σε εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο χώρο της ενέργειας (2017) και των τηλεπικοινωνιών (2006).

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School, και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (B.Sc.) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά & Λογιστική από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος-Deree College. Είναι κάτοχος πιστοποίησης καταλληλότητας για Εκπόνηση Αναλύσεων (δ) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.