Συχνές ερωτήσεις για τη διαχείριση του επενδυτικού λογαριασμού σας

Έχετε απορίες για τον επενδυτικό λογαριασμό σας; Για να κάνουμε την επενδυτική διαδικασία πιο εύκολη για εσάς, συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν οι πελάτες μας.

Πώς παρακολουθώ την επένδυσή μου;

Καθημερινά:

  • Μέσα από το myAlpha Web. Αρκεί να προσθέσετε τις επενδύσεις στα Προϊόντα σας.
  • Από το Ημερήσιο δελτίο τιμών. Πολλαπλασιάζετε τον αριθμό των μεριδίων σας με την καθαρή τιμή μεριδίου.

Σε μηνιαία βάση, λαμβάνετε email με όλα τα στοιχεία της επένδυσης. Αρκεί να επιλέξετε ηλεκτρονική ενημέρωση όταν ανοίγετε τον επενδυτικό λογαριασμό σας ή αργότερα με αίτημα για σχετική μεταβολή.

Σε εξαμηνιαία βάση, λαμβάνετε αντίγραφο με τις κινήσεις του επενδυτικού λογαριασμού σας στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Αρκεί να επιλέξατε έντυπη ενημέρωση όταν ανοίξατε τον επενδυτικό λογαριασμό σας.

Μπορώ να αλλάξω τους δικαιούχους του επενδυτικού λογαριασμού μου;

Όχι. Εάν θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε δικαιούχους από έναν επενδυτικό λογαριασμό, πρέπει να τον κλείσετε και να ανοίξετε νέο. Η επένδυσή σας μεταφέρεται στον νέο λογαριασμό χωρίς προμήθειες.

Επισκεφθείτε το κατάστημα Alpha Bank που σας εξυπηρετεί για να ανοίξετε νέο επενδυτικό λογαριασμό. Θα χρειαστείτε τα έγγραφα πιστοποίησης (ΑΔΤ, ΑΦΜ κ.λπ.) για όλους τους δικαιούχους.
 

Τι είναι η βεβαίωση υπεραξίας; 

Η βεβαίωση που λαμβάνετε όταν εξαγοράζετε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Βεβαιώνει το κέρδος ή τη ζημία που πραγματοποιήσατε από την επένδυσή σας (τιμή κτήσης – τιμή εξαγοράς). Το κέρδος ή αλλιώς υπεραξία που προκύπτει απαλλάσσεται από κάθε φόρο.

Πώς αλλάζω διεύθυνση αλληλογραφίας για τον επενδυτικό λογαριασμό μου;

Δεν θέλω να μου στέλνετε ενημέρωση για τον επενδυτικό λογαριασμό μου. Τι να κάνω;

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουμε σε τακτική βάση, τουλάχιστον ανά 6 μήνες, για την επένδυσή σας.

Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε την ενημέρωσή σας μόνο ηλεκτρονικά και όχι σε έντυπη μορφή.

Επισκεφθείτε το κατάστημα Alpha Bank που σας εξυπηρετεί για να ζητήσετε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις στο email σας. Θα χρειαστείτε μαζί σας την ταυτότητά σας.